Mazlum Abdi: “Taraflar arasında ortak bir anlayışa varıldı”

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Şam yönetimi ile aralarında süren görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye’de oluşturulan Müzakere Komitesine destek amacıyla düzenlenen Danışma Kurulu toplantısında konuşan Abdi, özellikle askeri entegrasyon başlığında taraflar arasında kamu yararını esas alan ortak bir anlayışın oluştuğunu belirterek, bu konuda ilerleme sağlandığını ifade etti.

Abdi, “Askeri güçlerin entegrasyonu konusunda, kamu yararına uygun şekilde taraflar arasında ortak bir anlayışa varılmıştır" ifadelerini kullandı.

Suriye genelinde kalıcı bir çözümün anayasal meselelerle doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Abdi, aşırı merkeziyetçi yapılardan uzak, kapsayıcı ve dengeli bir yönetim modelinin önemine dikkat çekti. Çözüm sürecinde tüm toplumsal bileşenlerin etkin katılımının temel unsur olduğunu dile getirdi.

Abdi ayrıca sınır geçişleri ve sınırların yönetimi konusunda da ilerleme kaydedildiğini belirterek, doğal kaynakların tüm Suriyelilere ait olduğu yönünde ortak bir anlayış bulunduğunu belirterek, "Ebdî, "Sınır geçişleri ve sınırların yönetimi konusunda ortak bir vizyon oluşturma yönünde ilerleme kaydedilmektedir. Doğal kaynakların, herhangi bir tarafın değil, tüm Suriyelilerin ortak mülkü olduğu yönünde net bir anlayış bulunmaktadır. Birçok temel başlıkta görüş birliği sağlanmış olup, önümüzdeki süreçte kalan tüm konularda da anlaşmaya varılmasını umut ediyoruz. Bu çerçevede, bölge halkının kendi bölgelerini anayasal bir çerçeve içinde, demokratik ve meşru mekanizmalar aracılığıyla yönetmesini savunuyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri