Kürdistan Bölgesi'nde sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Irak'ın Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amaçlı yürüttüğü mücadele kapsamında Erbil ve Süleymaniye’de uygulanan sokağa çıkma yasağını 72 saat daha uzatma kararı aldı.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağı kararının 72 saat daha uzatıldığı belirtildi.

Başkent Erbil ile Süleymaniye’de geçerli olan kararda vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılaması için valilikler görevlendirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gece yarısı saat (15-16/03/2020) 00:01’den itibaren Erbil ve Süleymaniye’de 72 saat sokağa çıkma kararı uygulanacak. Erbil ve Süleymaniye’de kaza ve ilçeler arası geliş gidişler 16-17.03.2020 saat 00.01’den itibaren yasaklanacak. Yukarıda belirlenen kararları etkilememe kaydıyla vatandaşların günlük ihtiyaçlarını temin edebilmeleri için Erbil ve Süleymaniye Valiliklerine gereken düzenlemeleri yapmaları konusunda yetki verilmesi kararlaştırıldı. Yurt dışında olan vatandaşların Kürdistan Bölgesi’ne dönmeleri için son tarih 16-17.03.2020 saat 00:01.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri