Kozmik oda hakimlerine 23 yıl hapis talebi

Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda arama yapan iki hakim hakkında 10,5 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

‘Kozmik oda’ diye de adlandırılan Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda yapılan aramalar sırasında incelenen belgelerin ‘TSK’nın devlet sırrı niteliğindeki belgeleri olduğu yönündeki tespit dava dosyasına girdi. Söz konusu tespiti mahkemenin görüş sorduğu Genelkurmay Adli Müşavirliği yaptı.

‘DEVLET SIRRI OLMA ÖZELLİĞİNİ HALEN KORUYORLAR’

Genelkurmay Adli Müşavirliği’nden davanın görüldüğü Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderilen heyet raporunda 28 Şubat 2018 tarihli raporda, davaya konu belgelerden, incelenen 374 dijital veri ve 7 fiziki belgenin dördünün oluşturulduğu tarihten itibaren devlet sırrı niteliği taşımadığı, bunlar dışında kalan diğer tüm belgelerin başlangıcından itibaren devlet sırrı olduğu ve bu özelliklerini halen koruduklarına oy birliğiyle karar verildiği aktarıldı.

Raporda, “Devlet sırrı olduğu belirtilen bir kısım belgelerin, düşman ülkeye savaş hazırlıklarımızı, savaş etkinliğimizi ve çalışma prensiplerimizi ortaya koyabilecek nitelikte bilgiler içerdiği anlaşılmıştır” tespiti yapıldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen davada savcı esas hakkında mütalaasını da açıkladı. Savcılık davanın sanıkları eski hakimler Nihal Uslu ve Halil İbrahim Kütük’e 10,5 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

ARINÇ’A SUİKAST İDDİASIYLA ARAMA YAPILDI

2010 yılında eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırlığı olduğu öne sürülerek Genelkurmay Başkanlığı’nın itirazlarına rağmen Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının “kozmik odaları”nda 20 gün arama yapılmıştı. Daha sonra aramayı yapan hakimler hakkında FETÖ mensubu oldukları suçlamasıyla dava açılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri