Koca: İzmir'de şartlar virüs için elverişli hale geldi

Bakanlar İzmir'de basın toplantısı düzenledi. Bölgede cuma günü meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ölü sayısının 51'e yükseldiğini açıkladı.

İzmir'deki deprem sonrası bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı.

Oktay, İzmir'deki depremde vefat edenlerin sayısının 51'e yükseldiğini açıkladı.

OKTAY: 9 BİNA AĞIR HASARLI

En yoğun hasarın Bayraklı ilçesinde olduğunu söyleyen Oktay, "6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.

Oktay "Özellikle hasarlı binalara, orta hasarlı da olsa, -ağır hasarlı binalara kesinlikle zaten müsaade etmiyoruz- hiçbir vatandaşımızın şu anda o binalara girmelerini önermiyoruz. Toplamda 2076 arama kurtarma personelimiz 8 binada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

KOCA: VİRÜS İÇİN ŞARTLAR ELVERİŞLİ HALE GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastanelerde tedavi altına alınan kişi sayısını 896 olarak açıkladı. Koca, "Bu sabah itibarıyla tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayımız 682'dir. 58 kişi servis ve yoğun bakımda yatırılmak üzere gözlem ve müşahede altına olan kişiler dahil toplam 214 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Yatan hastalarımızdan 8 kişi yoğun bakımda, 3 kişinin durumu maalesef ciddiyetini koruyor" diye konuştu.

Korona virüsü tedbirlerini hatırlatan Koca, "Hepimiz can kurtarma derdindeydik. Korona virüsü tedbirlerini ihmal etmiş olabiliriz. Gerekli dikkati tekrar gösterelim. Depremin de tesiriyle İzmir'de şartlar, virüs için elverişli hale geldi. Kurallara uyarak yeni can kayıplarının önüne geçelim" ifadelerini kullandı.

Koca, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin enkaz altındayken telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz'ın da 1-2 güne taburcu olacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri