Kılıçdaroğlu'na 'Gül'ü aday gösterecek misiniz?' sorusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na milletvekilleri ile buluşmasında "Abdullah Gül'ü aday göstermeyi düşünüyor musunuz", "Aday olacak mısınız" soruları yöneltildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “TBMM çalışmaları ve parti çalışmalarını değerlendirmek üzere 10’ar kişilik gruplar halinde milletvekilleri ile görüştü. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede 2019 yılında yapılması planlanan seçimler, ittifaklar olasılıkları, aday belirleme süreci gibi güncel konular ele alındı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN VEKİLLERE UYARILAR

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu yürütülen çalışmalar hakkında milletvekillerini bilgilendirdi, bazı uyarılarda bulunarak beklentilerini paylaştı. Toplantıya katılan milletvekillerinden edindiğimiz bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri özetle şöyle oldu:

“Ekonomi, yargı bağımsızlığı, demokrasi, terörle mücadele, eğitim gibi konularda polemiğe girmek yerine iktidarın bu konulardaki sorunları nereden nereye getirdiğini anlatın. Özellikle uzmanlık alanlarınızda konuşun. Bölgelerinizde sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle diyalogunuzu güçlü tutun. Sık sık ziyaretler gerçekleştirin. Referandum sürecinde yakalanan ortak mücadele ruhunu daha da büyütmeliyiz. 7 Haziran seçimlerinde projeleriyle öne çıkan CHP yeni dönemde de program ve vaatleriyle öne çıkmalıdır. Partinin az oy aldığı, zayıf olduğu bölgelere daha fazla ağırlık vermeliyiz.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ÖNERİLER

Yaklaşık bir saat süren gruplar halindeki görüşmelerde milletvekilleri de genel başkana beklenti ve isteklerini sundu. Bunlar içinde dikkat çeken başlıklar şöyle oldu:

“Belediye başkanı adayları belirlenirken mutlaka örgütün görüşleri alınmalı. Belediye başkanlığını kesin kazanacağımız yerlerde mutlaka ön seçim yapılmalı. Yolsuzlukla mücadelede kesin tavır alınmalı. Parlamenter sistemi savunan siyasi partilerle yakınlaşma, doğal ittifak süreçleri olabilir. İttifaklar ilkeler üzerinde olmalı.”

‘GÜL ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?’

Edinilen bilgiye göre milletvekilleri görüşmelerde Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili Kılıçdaroğlu’na çok açık sorular yöneltti. Bu sorulardan biri, “Abdullah Gül’ü aday göstermeyi düşünüyor musunuz” oldu. Kılıçdaroğlu’nun bu soruya, “Biz şu anda demokrasi ve parlamenter sistemden yana, bütün kesimleri kucaklayacak ve yüzde 50’nin üzerinde oy alacak bir arayış içindeyiz. Bir isim peşinde değiliz” şeklinde oldu.

KILIÇDAROĞLU’NA ADAYLIK SORUSU

Kılıçdaroğlu’na yöneltilen açık sorulardan bir diğeri de kendi adaylığı ile ilgili oldu. Bir milletvekili bazı siyasi parti liderlerinin adaylığını ilan ettiğini bazı siyasi parti liderlerinin ise MHP’de olduğu gibi seçimlerde alacağı tavrı ortaya koyduğunu hatırlatılarak “CHP Genel Başkanı olarak sizin tavrınızı da açıklamanız gerekmiyor mu?” diye sordu. Kılıçdaroğlu bu sözlere yanıt vermezken milletvekillerinden “Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağı izlenimi edindik” yorumları geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri