Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz

"Turistin gelmesini engelleyen en temel şey Türkiye'deki dikta yönetimidir"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yargıtay ve Danıştay'da köklü değişikleri öngören yargı paketine ilişkin olarak, "Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz" dedi. 

Cumhuriyet'ten Şükran Soner'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen, turizmin temsilcileri, CHP’li ilgili belediyelerin katıldıkları toplantının ardından turizm krizinin nasıl aşılabileceğine ilişkin olarak, “Engel dikta yönetimidir” dedi. Turizmi engelleyen dikta yönetiminin değişmesi yolunda demokratik standartları yükseltecek her çağrı, her yasa değişikliğine muhalefet partisi olarak “evet” diyeceklerini bildirdi.

Arka bahçe

Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanları ile yaptığı toplantıdan önce, gazete yazarlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yargı paketi üzerinden gelen soruları yanıtlarken, “Meşru bir devlet tedbirleri, mücadeleyi meşru bir zemin içinde yapmak zorundadır. Balyoz, Ergenekon davalarında CHP’nin çok sık altını çizdiği, iktidarın doğrudan sorumlu olduğu hukuksuzluklardan, sorumlu yargı kadrolarından da hukuk içinde hesap sorulması başka. Balyoz, Ergenekon hukuksuzlukları gerekçelendirilerek yargı kadrolarının kaldırılması, yeni atamalarla yeni yargı kadrolarının oluşturulması başka bir şey. Devletin meşruiyetine gölge düşürür. Parlamentoyu hukuksuzluğa alet etmek, parlamentoyu arka bahçeye dönüştürmek, asla ve asla doğru değildir” dedi.

Siyasi otoritenin yargıya gölge düşürdüğünün, tüm kamu, özerk kurumların ele geçirilmesinde sınır tanımaz bir yapının oluştuğunun altını çizerek; “T.C. Devleti yok. AKP Devleti var. Demokratik kuralların hiçbirinin çalışmadığı bir devlet var. Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri