KDP’nin Maxmur ambargosu devam ediyor

KDP’nin Maxmur ambargosu bugün de devam etti. Kamptan Hewler’e gitmek isteyenlerin geçişine yine izin verilmedi.

KDP asayiş güçlerinin Dihok, Zaxo ve Hewler kentlerinde önceki gün KNK, PÇDK, DİHA, RJAK, Rojî Welat, Yurtsever Gençlik Derneği’ne yaptığı baskın ve gözaltılar ve ardından dün Maxmur Şehit Rüstem Cudi Kampı’na yönelik olarak uygulamaya başladığı ambargo devam ediyor.

Maxmur Şehît Rustem Cudî kampından Hewler’e çalışmaya giden yüzlerce kamp sakini asayiş güçleri tarafından engellendi.

Önceki gün aypılan baskınlarda KDP, başta KNK, DİHA, RJAK, Rojî Welat, Yurtsever Gençlik Derneği’ne Türk özel savaş güçlerini aratmayan şekilde baskın düzenledi. Söz konusu kurumların çalışanlarını ve misafirlerini yaka paça gözaltına alan KDP güçleri, ayrıca çok sayıda malzemeye de el koydu. Baskınlarda gözaltına alınan Yekîtiya Star üyesi Nujin Yusuf sınır dışı edilerek Rojava’ya gönderildi.

KURUMLAR HALA KAPALI

Basılan kurumların kapılarını da kilit ve zincirlerle kapattı. Kurumların bulunduğu sokağa da nöbetçi bırakarak, giriş çıkışları yasakladı.

KDP’nin saldırısı, Hewler Katliamı’nın 17’inci yıl dönümü anması sonrasında denk geldi. Anma PÇDK ve diğer kurumlar tarafından gerçekleştirilmişti. Anmada katliamın sorumlularının yargılanması ve kayıp olan insanların akıbetlerinin açıklanması talep edildiği basın açıklaması ardından KDP’nin baskınları başladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri