Kars Belediyesi'nin hedef alınmasına Hakkari'den tepki

HDP Hakkari İl Başkanlığı, Kars Belediyesi eşbaşkanlarının hedef alınmasını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Kars Belediyesi Eşbaşkanlarının hedef almasını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

HDP il binasında düzenlenen açıklamada şöyle denildi:

"Değerli basın emekçileri onurlu halkımız; 31 MART 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde bütün baskılara rağmen HDP olarak 67 belediyeyi halkımızın desteği sonucunda kazandık. Seçimde alamadığını ahlaki sınırları aşarak kayyum vb yöntemlerle bu halkın kazanımlarına despotça el koyan AKP ve MHP hükümeti toplamda 50 ye yakın belediyemize zorla el koyup onlarca seçilmişimizi yalan, iftira, hiçbir maddi dayanağı olmayan gerekçelerle bu halkın iradesi olan seçilmişlere cezaevlerinde kalmayı reva görüp. Türkiye ve Kürdistan halklarına düşmanlığını devam ettirmiştir.

İktidara geldiği günden bu yana demokrasi kavramını rafa kaldırıp, otokrat bir yönetim şeklini hayata geçiren bu hükümetin, tek yönetim şekli halklar adına kendisinin karar verme organı olduğunu belirtip, bir grup sermayedara bu halkların kazanımlarını peşkeş çekip toplumu sefalette çekmekten başka bir şey yapmadığıdır.

Dünya ülkelerinin tamamının korona illetine kilitlendiği bir dönemde, mevcut AKP hükümeti bu krizden nasıl nemalanırım üç beş tane yandaşıma nasıl HDP belediyelerinden rant sağlarım arayışı içindedir. Mevcut politikalarıyla korona dan daha beter bir zarar haline gelen bu hükümet, yerel yönetim anlayışının ve insanlığın temel ilkesi olan yoksullarla dayanışma ve yardımlaşmaya bile kendi kurumlarından başka bir kurumun ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmasına tahammül edememektedir.

Korona dolayısıyla yoksullara ulaşmak için belediyenin desteklediği kardeş aile kampanyasını bahane göstererek HDP’ li Kars belediyesini ve belediye eş başkanlarımızı hedef alan Yeni şafak ve onun uzantısı olan AKP hükümeti iftira ve yalanlarla belediyemizi karalamaya çalışmaktadır. Gerçeklerin alenen çarpıtıldığı bir karalama operasyonunun öncülüğünü yapmaktadır.

Geçmişten bu güne bu sözde gazete ( yeni şafak ) ve çalışanları sürekli olarak HDP yi ve çalışanlarını kriminalize etmek için büyük çaba harcadı. halkımız her zaman bu ucube yandaş medyaya gerekli cevabı vermiştir. Daha dün fetoşçülere yazan fetöşçüleri yere göğe sığdıramayan bu yalaka ve dalkavuk takımına sormak istiyoruz kaç lira verdilerde bu yalan haberi yazdınız. İnsanları karalamak milyonlarca oy alan HDP yi karalamak için kim ne peşkeş çekti size. Utanın desek de yüzünüz yok utanmaya bu gerici zihniyeti kınamak ta yetmez lanetliyoruz.

Kars gibi heterojen yapıya sahip bir ilde HDP kars belediyemiz herkese, tüm türkiye ve kürdistan halklarına hizmet için şeffaf bir çalışma yürütürken. bu haberi yazmak ahlaktan insani değerlerden pay almamaktan başka bir şey değildir. Bu çalışmayı biz her yerde yapıyoruz ve bizim kırmızı çizgimiz ekmeğe muhtaç olan herkese ulaşmaktır. İktidara hizmet amacıyla yapılan bu kasıtlı yayını yapan yeni şafak gazetesini lanetliyor. Belediye eş başkanlarımızın yürütmüş olduğu çalışmayı destekliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri