Kamer’den ‘8 Mart’ Açıklaması

KAMER Hakkari Şube Başkanı Zozan Selimoğlu “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

KADİR KAYA
YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Zozan Selimoğlu, yaptığı açıklamada, cinsiyet eşitliği sağlamak üzere çalışan kadınlar ve bir kadın kuruluşu olarak geride bıraktığımız bir yılı ciddi çelişkiler içinde tamamladıklarını söyledi.

Selimoğlu, “Bir yandan sağlanan yasal değişiklikler nedeniyle yaşanan olumlu gelişmeler, öte yandan bu yasal gelişmeleri gerçekleştiren siyasi iradenin söz konusu gelişmelerin uygulanmasını zorlaştıran politikaları. R.Ç. davası hem cinayeti işleyenlerin hem de azmettirenlerin cezalandırıldığı bir dava olarak toplumun adalet duygusunu güçlendiren bir dava olarak sonuçlanmıştır. Öte yandan kürtajın zorlaştırılması, fiilen yasaklanması bildiğimiz üç kadının cinayete kurban gitmesine yol açmıştır. En önemli ve acil ihtiyacımız; cinsiyet eşitliğinden, kadınların güçlenmesinden, ürkmeyen kararlı bir siyasi irade ve bu iradeyi görmezden gelen uygulayıcılara yönelik yaptırımlardır. Unutulmamalıdır ki kadınlar güçlenmeden aile de toplum da güçlenemez. Demokrasinin yolu cinsiyet eşitliğinden geçer” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri