Kadınlar yeşil bir yaşam için pedal çevirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Birimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü startını pedal çevirerek verdi.

DİYARBAKIR - Kadın katliamlarına ve son günlerde gündemde olan Hevsel bahçelerinin talanına dikkat çekmek amacıyla kadınlar bisiklet sürdü.

"Kimliğimden, bedenimden, doğamdan, tarihimden, yaşamımdan uzak dur", "Ekolojik kıyıma ve  kadın katliamına dur demek için haydi kadınlar yeşil bir yaşama pedal çevirelim" pankartları açan kadınlar bisikletleriyle birlikte Urfakapı Meydanı'nda toplandı.

Aralarında Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kadınlar Keçi Burcu'na kadar bisiklet sürdü. Başvuru yapan 90 kadın Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bir aylık antrenmana tabi tutuldu. Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini de pedal çevirerek başlatmış oldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hafize İpek; küresel ısınma, Kürdistan'daki ekolojik kıyım ve kadın katliamlarına dikkat çekmek amacıyla bu çalışmaya imza attıklarını söyledi.  İpek, bu yıl ki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarını Kürt Kadın mücadelesinde önemli yer tutan, Paris'te katledilen üç kadın siyasetçiye atfettiklerini bildirdi. "Sakineler için pedal çevireceğiz" diyen İpek, kadın katliamlarının durmasını istediklerini bildirdi. İpek, ayrıca Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü'ne teşekkür etti.

 Büyükşehir Belediyesi Kadın Birimi Koordinatörü Müzeyyen Anık Aydın ise bir bütün olarak kadın, tarih ve doğayla buluşmak için biraraya geldiklerini belirtti. Aydın,  Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü ile ortak yürüttükleri çalışma sonucunda 45 kadının bisiklet kullanacağını sözlerine ekledi.

Urfakapı'dan bisikletle yola çıkan kadınlara birçok kadın da sloganlarla yürüyerek eşlik etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri