Huawei çalışanlarıyla konuşma yasağı

ABD'de bazı teknoloji şirketleri çalışanlarına Huawei'de çalışan meslektaşları ile konuşma yasağı getirdi. Huawei, 16 Mayıs'ta ABD'nin kara listesine alınmıştı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bazıları, çalışanlarına Huawei’de çalışan meslektaşları ile teknoloji ve teknik konularla ilgili konuşma yasağı getirdi. Konuyla ilişkili bazı kaynaklara göre yasak kararı, Çin firması Huawei’nin ABD’nin kara listesine alınmasından sonra geldi.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Chipmakers Intel Corp ve Qualcomm Inc, mobil araştırma şirketi InterDigital Wireless Inc ve Güney Koreli taşıyıcı şirketi LG Uplus, çalışanlarını dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Huawei ile gayri resmi konuşmalarını kısıtladı.

ABD Ticaret Bakanlığı şirketler ile Huawei arasındaki ilişkiyi 16 Mayıs’tan itibaren kısıtlama getirmişti. Huawei bu tarihten itibaren, hükümetin onayı olmadan ABD’li şirketlerle iş yapmaktan alıkoyan kara listeye alındı.

Konuyla ilgili Huawei’den açıklama gelmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri