HDP ve DBP heyeti çığ altında kalanların taziyesine katıldı

DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, çığ felaketinde yaşamını yitirenler için kurulan taziyeleri ziyaret etti.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan iki çığ felaketinden sonra kurtarılanları dün Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dursun Odabaşı Tıp fakültesinde ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) heyeti, bu günde çığ felaketinde yaşamını yitirenler için kurulan taziyeleri ziyaret etti. 

DBP Eş Genel Saliha Aydeniz ve HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin aralarında bulunduğu heyet, kent merkezinde Siyabend Dayan için kurulan taziyeyi ziyaret etti. Burada konuşan Temelli, "41 insanımızı çığ felaketinde yitirdik. Yitirdiğimiz tüm canlara Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelere başsağlığı diliyorum. Bu zor günde yan yana olacağız. Acılarımızı paylaşacağız. Dayanışma içerisinde olacağız. Bu çığ felaketi, bu kadar kayba neden olmayabilirdi. İhmali olanların, tedbirsiz davrananların sorumluluğu büyüktür. Bunun takipçisi olacağız" dedi. 

Heyet daha sonra Fatih Ereğli, Veli Ereğli, Aydın Zorlu, Kerem Turan, Nariç Turan, Ramazan Akyol ve Muhteber Alav için Molla Hüseyin Kuran Kursu'nda, Hacı Sadık Kapağan, Murat Kapağan ve Muzafer Kaya için Karşıyaka Cami'sinde, Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emîn Kurt için Esenler Mahallesi'nde, Nüsret Şeker için Abdulkadir Geylanî Camisi’nde, Hayrettin Gören ve Hayrettin Kapağan için Hacı Firdevs Türkmen Camisi’nde, Umut Pişrici için ise Edretmit TOKİ’de kurulan taziyeleri ziyaret etti. 

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da bulunduğu heyet ise, 8 korucu ve 2 itfaiye eri için Çatak ilçesinde kurulan taziyelere ziyarette bulundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri