HDP Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli teşkilatından bayram mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli Teşkilatları, Kurban bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

HDP Hakkari İl Teşkilatı: Ku dil dîlber be nexwe dil kîye, Eger dîlber dilbe nawê dil çîye, Em dil û dîlberê tewli hew dibînin, Nizanim dil kî û dîlber kîye. Em baş dizanin dil û dîlber hûn bi xwene, ger hun hebin jiyan li me aramîye. Bi wan hest û ramanan em wek rêxistina gelan, cejna we ya Qurbanê pîroz dikin û em hêwî dikin ku ew cejne bibe sedemê aşitî û biratîya gelên rojhilata navîn. Silav rêz û heskirin

HDP Yüksekova İlçe Teşkilatı: Egemen ve faşist sistemlerin Ortadoğu'da yarattığı baskı, zulüm ve acıların son bulduğu; buna karşın halkların farklılığıyla, renkleriyle ve kültürleriye ortak yaşamda buluştuğu bir bayram olması dileğiyle, tüm halkımızın bayramnı kutlar, özgür yarınlar diliyoruz.

HDP Şemdinli İlçe Teşkilatı: Hakların Demokratik Partisi olarak mübarek Kurban bayramının Tüm İslam alemine barış, özgürlük, kardeşlik, huzur ve mutluluklar getirmesi temennisiyle, tüm İslam aleminin Kurban bayramını kutluyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri