HDP, adaylarını resmen açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, 11 Şubat'ta düzenlenecek kongrede parti eş başkanlıklarına Sezai Temelli ve Pervin Buldan'ın aday gösterileceğini açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin 11 Şubat’ta gerçekleşecek kongresi öncesinde düzenlediği basın toplantısında Eş Genel Başkan adaylarının Pervin Buldan ve Sezai Temelli olduğunu açıkladı. Kongre hazırlıklarına ve kongre öncesi artan gözaltı ve tutuklamalara da değinen Kemalbay, “Son 1 haftada yaklaşık 500 kişi sadece sosyal medyada ‘savaşa hayır’ dedikleri için gözaltına alındılar, tutuklanan arkadaşlarımız da var” dedi. Kemalbay, bugün normalde parti sözcüsü Ayhan Bilgen’in basın toplantısı günü olduğunu hatırlatarak açıklamayı neden onun yapmadığını soran gazetecilere ise, “Ayhan Bilgen ağır bir grip geçiriyor. Evinde, istirahatte, dün buradaydı, biz onu gönderdik” yanıtını verdi

Kemalbay Pervin Buldan’ın seçilmesi durumunda boşalacak Meclis Başkanvekili görevine kimin geleceği yönündeki soruya ise ‘bu kararın kongreden sonra, yeni yönetim tarafından verileceği’ yanıtını verdi.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in de bu süreçte tutuklandığını, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan’ın da gözaltına alındığını ifade eden Kemalbay, “Bu tutuklama furyası bir taraftan barış mücadelesini yürütenlere yönelik öte taraftan da HDP’yi yok etme çabasının devamı. Ama bir kez daha söylüyoruz. HDP halktır, halkı tutuklasanız da bitiremezsiniz. Halkın özgürlük mücadelesi durdurulamaz. Bunlar beyhude çabalardır. HDP’ye gücünüz yetmez, HDP’i susturamayacaksınız” şeklinde konuştu. Kemalbay’ın açıklamaları şöyle:

ENCÜ HALKLARIN VEKİLİ: Bakın Roboski katliamının failleri Roboski milletvekilinin de vekilliğini düşürdü. Siz demokrasiyi katlettiniz, adaleti yok ettiniz, bu ülkeyi faşist bir diktatörlük olarak yönetiyorsunuz. Hiçbir katliamın hesabını vermediğiniz gibi size suçlarınızı hatırlatanları da Meclis’ten atmak istiyorsunuz. Ama Ferhat Encü, halkların vekilidir. Bizim milletvekillerimizin vekilliklerini düşürerek de HDP’yi etkisizleştiremeyeceksiniz. Zaten Ferhat Encü halkların yanındaydı, onların yanında olmaya, onların sesini yükseltmeye devam edecek.

EREN KESKİN’E DE SALDIRI VAR: Eren Keskin’e karşı da bir saldırıyla karşı karşıyayız. Onun baro üyeliğinin düşürülmesine yönelik işlem başlatıldığını, beyefendinin direktif verdiğini öğreniyoruz. Adalet mücadelesi yürütenlere diyor ki, “nefesim ensenizde”. Ama dünya tarihi, direnenlerin her zaman kazandığını gösterdi. Güçlüyüz ve kararlıyız, bir milim dahi geri adım atmayacağız. Kongre hazırlıklarımız da bu kararlılıkla gerçekleştiriyoruz.

TEMELLİ MUTABAKATLA ÇIKTI: Konferanslarımız ardından komisyonlarımız da çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmalar sonucunda eş genel başkan adayları ve Parti Meclisi üyeleri de şekillenmeye başladı. Mutabakat komisyonumuz da bir ortaklaşma sağladı. İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan ve 25. Dönem milletvekilimiz Sezai Temelli bu mutabakat komisyonundan çıkan isimler oldu. Kongremizde eş genel başkan adayları olarak oylanacaklar. Kongremiz 2018’in son derece kritik bir yıl olacağı anlayışı ile düzenlenecek. 10 binlerce partilimizin ve dostlarımızın kongreye katılmasını bekliyoruz. Yurt dışından da konuklarımız olacak. AP Sol Grup Başkanı, Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri, İspanya’dan Podemos, Yunanistan’dan Syriza bizlerle olacak. Kıbrıs’tan, Filistin’den katılımcılar olacak. Pek çok mesaj da gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Demirtaş: Kongreye giderek en güçlü birlik mesajı verme zamanıdır

POLİTİKA Haberleri