Hakkari’de MÜSİAD desteğiyle meslek lisesine laboratuvarlar açıldı

Hakkari’de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, MÜSİAD desteğiyle kurulan laboratuvarlar hizmete açıldı. Programda sanayi-eğitim iş birliği vurgulanırken, otizmli öğrenciler için de özel etkinlik düzenlendi.

Hakkari’de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda, MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu’nun katkılarıyla kurulan inşaat, maden, mobilya ve bilgisayar laboratuvarlarının açılışı gerçekleştirildi. Program kapsamında ayrıca “Yapı Taşı – Meslek Lisesi Tecrübe Paylaşımı” etkinliği düzenlendi, özel eğitim sınıfı öğrencileri için hediyeleşme etkinliği yapıldı.

Sanayi-eğitim iş birliği vurgusu

Programda konuşan Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, meslek liselerinin sanayi ile iş birliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Öğrencilerin staj imkanları sayesinde mesleği yerinde öğrenerek yetiştiğini ifade eden Taşyapan, teknik çizim ve tasarımların günümüzde bilgisayar programları ve yapay zeka desteğiyle daha verimli hale geldiğini söyledi.

MÜSİAD’ın eğitime sağladığı katkının önemli olduğunu vurgulayan Taşyapan, kuruluşun sanayicileri bir araya getirerek ülke ekonomisine uzun yıllardır katkı sunduğunu dile getirdi.

MÜSİAD’dan eğitim desteği mesajı

MÜSİAD Hakkari İl Temsilcisi Adnan Öveç ise daha önce Şemdinli’de bir okulun onarımını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Hakkari merkezde de eğitim yatırımlarını sürdürdüklerini ifade etti. Okulda iki atölye kurduklarını belirten Öveç, özel eğitim öğrencilerinin taleplerini de karşıladıklarını söyledi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında öğrencilerin isteği üzerine Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarının futbolcular tarafından imzalanarak öğrencilere hediye edildiğini aktaran Öveç, Yüksekova, Çukurca ve Derecik başta olmak üzere tüm ilçelerde benzer çalışmalar yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Okul müdüründen teşekkür

Okul Müdürü Sıtkı Zeyrek de MÜSİAD ile yürütülen çalışmalar sayesinde okula önemli katkılar sağlandığını belirtti. Zeyrek, iki laboratuvarın kurulduğunu, motor ve araç ekipmanları konusunda destek verildiğini ve öğrencilerin hediyelerle sevindirildiğini ifade ederek katkı sunanlara teşekkür etti.

Programa; Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Çınar, sektör kurulu başkanı Cemal Özen, MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Ömer Kandemir, MÜSİAD Hakkari İl Temsilcisi Adnan Öveç, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Otizmli öğrencilere anlamlı etkinlik

Program, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel öğrenciler için düzenlenen etkinliklerle devam etti. Öğrencilere imzalı formalar hediye edilirken, konferans salonunda sohbet programı gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin okulda yaptığı incelemelerin ardından program sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri