Hakkari’de 1 Mayıs programı açıklandı

Hakkari’de Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs kapsamında yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurarak vatandaşlara katılım çağrısı yaptı.

Hakkari’de Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlik programını açıkladı. Yapılan açıklamada, 1 Mayıs’ın emeğin, adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün simgesi olduğu belirtilerek, günün yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda ortak mücadele günü olduğu vurgulandı.

Açıklamada, artan hayat pahalılığı, ekonomik kriz, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekilerek, emekçilerin haklarını ancak örgütlü mücadeleyle kazanabileceği ifade edildi.

Yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak

Program kapsamında 1 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Gençlik Spor önünde toplanılacağı bildirildi. Ardından çevre yolunda yürüyüş gerçekleştirilecek, anıt önünde basın açıklaması yapılacak. Etkinlikler, davul-zurnalı kutlamayla devam edecek.

Katılım çağrısı

Açıklamada, işçiler, kamu çalışanları, kadınlar, gençler, emekliler ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm kesimler 1 Mayıs etkinliklerine davet edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri