'Gülsuyu çetesine' neden dokunulmuyor?

BDP Maltepe İlçe Başkanı Şahin Özyıldırım, çete üyelerinin yaptıkları birçok saldırıya rağmen yakalanmamasının nedeninin ise polisle işbirliği içinde olmalarından kaynaklı olduğunu iddia etti.

İSTANBUL - Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yapan, esnaftan haraç toplayan ve semtte "Gülsuyu çetesi" olarak bilinen çete, dün uzun süredir haraç vermediği için BDP'li İnalkaç ailesine silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 4 kişi silahla yaralanırken, bir kişi de darp edildi. Daha önce de BDP Maltepe İlçe Örgütü yönetici ve üyelerine, "mahalleliden haraç almalarını engelledikleri" için saldırıda bulunan çetenin dün akşam saldırıyı gerçekleştirdiği Fatma Hanım Minibüs Durağı'nın çevresinde birçok Mobese kamerası olmasına ve kameraların saldırıyı görüntülemesine rağmen hala gözaltına alınmaması akıllara "Çete polisle işbirliği içinde mi?" sorusunu akıllara getiriyor. 

'Polis çetedekileri istese yakalar'

Silahlı saldırıda bacağından yaralanan ve dün akşam tedavisinin ardından taburcu edilen Bahri İnalkaç, Gülsuyu-Maltepe hattında minibüsçülük yaptığını ve çetenin kendilerinden uzun süredir haraç istediğini, vermemeleri üzerine de dün akşam kendilerine silahlı saldırı düzenlediğini söyledi. Daha önce de haraç vermemelerinden kaynaklı saldırıya uğradıklarını ifade eden İnalkaç, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: "Bunlar her sene birkaç kişiyi vuruyorlar, geçen sene abimi vurdular. Bu sene de beni vurdular. Bizim dolmuşun önünü keserek haraç istediler. Biz de vermeyince saldırdılar. Biz bunların yakalanmasını istiyoruz." Bunlar çete halinde bölge bölge dolaşıyor. Polis istese bunları yakalayabilir. Ama yakalamak istemiyor. Serbest dolaşıyorlar. Zaten uyuşturucu satıyorlar. Bunlar sokak serserisidir."

'Çete emniyetle işbirliği içinde'

BDP Maltepe İlçe Eş Başkanı Şahin Özyıldırım ise, uzun süredir Gülsuyu'nda "Gülsuyu çetesi" olarak adlandırılan bir çetenin olduğunu, uyuşturucu ticareti ve haraç işiyle uğraşan bu çetenin haraç vermedikleri ve yaptıkları faaliyetlere göz yummadıkları için BDP'li ailelere, BDP İlçe Örgütü üye ve yöneticilerine saldırılar düzenlediğini söyledi. Daha önce yapılan saldırılar ve saldırıların ardından yaptıkları yasal girişimlere rağmen polis tarafından bugüne kadar saldırılarla ilgili her hangi bir çete üyesinin gözaltına alınmadığını ifade eden Özyıldırım, Maltepe Emniyet Müdürlüğü'nün bu uygulamaları ile çetenin faaliyetlerine "göz yumduğunu" söyledi. Özyıldırım, "Maltepe'nin en işlek yerlerinden biri olan Beşçeşmeler'de güpe gündüz silahlı saldırılar oluyor. Nedense bu insanlar polislerin en yoğun olduğu yerde saldırmalarına rağmen yakalanmıyorlar" dedi. Gülsuyu Mahallesi'nde çeteciliğin yaygınlaştığını ifade eden Özyıldırım, çetenin çocuklara uyuşturucu sattığını, insanlardan zorla haraç aldıklarını söyledi. Yaşanan saldırıların Mobese kameraları önünde gerçekleşmesine rağmen hiçbir saldırgan hakkında işlem yapılmamasına dikkat çeken Özyıldırım, "Kameraların önünde bu olaylar oluyor; ama hiçbir şekilde bu insanlar tutuklanmıyor. Bu insanlar hakkında hiçbir soruşturma yapılmıyor. Çete üyelerinin Maltepe Emniyet Müdürlüğü'yle çalıştığı ortadadır. Bunu bütün halk biliyor" diye konuştu.

Çeteciler: Kime güveniyorsanız çağrın gelsinler

Minibüsçülere yönelik saldırıların sürekli olduğunu ve minibüsçülerden haraç alındığını belirten Özyıldırım, şunları dile getirdi: "Geçen hafta da ilçe örgütü yöneticimizin kullandığı minibüse silahlı saldırı yine aynı çete tarafından düzenlendi. Bu saldırıların nedeni ise biz parti olarak çeteleşmelere karşı durmamız. Bize 'bizim ekmeğimizle oynuyor bunlar' diyorlar." Çete mensuplarının saldırı esnasında kimliklerini de gizlemediklerini ve isimlerini söylediklerini belirten Özyıldırım, dün gerçekleşen saldırıda "Kime güveniyorsanız gelsinler" diye tehdit ettiklerini söyledi. Özyıldırım, "Parti olarak sadece Kürtler ve Aleviler değil kim olursa olsun biz bu halkın yanında olacağız. Halkımıza çetelere karşı gereken desteği vereceğiz. Önümüzdeki günlerde, hem suç duyurusunda bulunacağız hem de yürüyüşler düzenleyeceğiz. Bu şahıslarını isimlerini tek tek deşifre edeceğiz" diye konuştu. DİHA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri