Yüksekova’da yaz sıcaklıklarının 32 dereceyi aştığı günlerde, odun fırınlarında görev yapan ekmek ustaları zor şartlara rağmen işlerini sürdürüyor. Sıcak fırınların başında saatlerce çalışan ustalar, halkın ekmek ihtiyacını karşılamak için büyük bir özveri gösteriyor.
“3 bin tane ekmek çıkarıyorum bu sıcaklıkta”
Şehremini Ekmek Fırını’nda çalışan 57 yaşındaki Kemal Ertaş, mesleğinin çocukluk yıllarına dayandığını belirterek, “Zaten yıllardan beri bu işi yapıyorum, çocukluk mesleğim. Babamdan kalan bir meslek. 40 senedir bu işi yapıyorum, 13 yıldır Şehremini’de çalışıyorum. Hamur, poğaça, börek, ne varsa yaparım. Şimdi ekmek yapma bölümündeyim" dedi.
“Sıcakta çalışmak zor ama halkımız için çalışmaya devam ediyoruz”
Bereket Ekmek Fırını’nda çalışan 55 yaşındaki Azizhan Gezginci ise, sıcakta çalışmanın zorluğuna dikkat çekerek, “Gücümüz yettiği kadar halkımız için hizmet vereceğiz. Başımız dik şekilde halkımıza temiz ekmek çıkaracağız. 45 yıldır bu işi yapıyorum. Hamurdur, ekmektir, poğaçadır, her şeyi yapıyorum. Sabah saat 4’te geliyorum, akşam saat 6’ya kadar çalışıyorum. Ama ne yapalım, mecburuz. Rızkımız buradan çıkıyor. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Geçimimiz sadece buradan. Bu sıcakta çalışmak zor ama ter döküp, yorulsak da halkımız için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.