Facebook, ABD'deki seçimden önce 115 hesabı kapattı

Facebook, ABD'deki ara seçimler öncesinde "yabancı kurumlarla bağlantılı olabilecek" hesapları kapattığını duyurdu. Açıklamada, Instagram'da 85 hesabın, Facebook'ta 30 hesabın kapatıldığı belirtildi.

ABD’de yapılan ara seçimler nedeniyle Facebook ve Instagram’da, “şüpheli” olarak değerlendirilen 115 hesap kapatıldı.

Euronews’in haberine göre, ABD’de 2016 yılında yapılan başkanlık seçimindeki tartışma ve soruşturma nedeniyle Facebook ve Instagram, “yabancı kurumlarla bağlantılı olabilecek şüpheli davranış” uyarıları üzerine 115 kullanıcının hesabını kapattığını açıkladı.

Facebook’tan yapılan açıklamada, şirketin Instagram’da İngilizce paylaşımlar yapan 85 hesap ile Facebook’taki Fransızca ve Rusça sayfalarla bağlantılı 30 hesap kapatıldığı belirtildi.

Facebook’un siber güvenlikten sorumlu yöneticisi Nathaniel Gleicher, “Seçimlere yönelik olası dış müdahalelere karşı son önlemlerin artırıldığını, koordineli bir siyasi tutum sergilediği belirlenen ve sahte oldukları tespit edilen bazı hesapların silindiğini” söyledi.

Facebook 2012’de 1 milyar dolara karşılığında Instagram’ı satın almıştı. ABD’de 2016 yılında Trump’ın kazandığı seçimde eleştirilen kalan Facebook, sahte haberlerin yayılmasına izin vermekle suçlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri