Esendere Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde öze ihtiyaçlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Belediye, son olarak beş vatandaşa daha akülü araç desteğinde bulundu. Bu destekle birlikte, son altı yılda toplamda 70 engelli birey akülü araca kavuşmuş oldu.
Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, düzenlenen teslim töreninde yaptığı konuşmada, sosyal medya aracılığıyla gelen taleplere kayıtsız kalmadıklarını belirtti. Büyüksu, süreci şu sözlerle anlattı:
“Beş engelli kardeşimizi belediyemize davet ettik. Kendileri ya da aileleri ve arkadaşları aracılığıyla bizlere ulaştılar. Sosyal medya üzerinden yazdılar, aradılar ve akülü araç talebinde bulundular. Biz de bu çağrılara duyarsız kalmadık. Bugün de gördüğünüz gibi, araçlarını teslim ettik.”
Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak bu yardımları yaptıklarını vurgulayan Büyüksu, şöyle devam etti:
“Onların mutluluğu bizleri gerçek anlamda çok mutlu etti. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar bizim geleceğimizdir. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız.”
Büyüksu, Esendere Belediyesi olarak bu alandaki çalışmalarına devam edeceklerini belirterek şu bilgileri paylaştı:
“Şu ana kadar yaklaşık olarak 70 engelli kardeşimizi sevindirmişiz altı yıl içerisinde. Bu bizim için gurur verici bir tablo. Her bir vatandaşımızın hayatına dokunmak, onların yaşam kalitesini artırmak en büyük hedefimiz.”