Ergani Semt Pazarı'nda 'taciz ve tecavüz' tartışıldı

Ergani Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten SELİS Kadın Merkezi, son dönemde artan taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çekmek amacıyla çalışmalarının startını verdi.

DİYARBAKIR  - Ergani Belediyesi'ne bağlı faaliyet yürüten SELİS Kadın Merkezi, son dönemlerde artan kadın ve çocuk istismarına karşı etkinliliklerini başlattı. Bu kapsamda başlatılan etkinliklerin ilki Ergani Fatih Mahallesi'nde kurulan semt pazarında gerçekleştirildi. "Tecavüze sessiz kalmak suça ortak olmaktır" pankartının asıldığı semt pazarında çok sayıda yurttaşla biraraya gelindi. Platformun kurulduğu alanda kadın ve çocuk istismarına karşı tartışmalar yürütüldü. 4 saatlik süren tartışmalarda, "İstismarın kaynağı nerden geliyor? Kadın ve çocuk istismarına karşı önlem nasıl alınmalıdır? Bundan sonra neler yapılmalıdır?" sorularına yanıt arandı. Kadınlar tarafından yapılan etkinlik erkekler tarafından da büyük ilgi gördü. 

Etkinliklerle ilgili bilgi veren kadınlar, ilk etkinliklerini 1 ay önce Ergani Semt Pazarı'nda şiddete uğrayan S.Y adlı kadın için yaptıklarını kaydetti.

DİHA 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri