Eren Keskin için Martin Ennals töreni

Uluslararası Af örgütü'nün 1968 ile 1980 yılları arasında Genel Sekreterliği'ni yapmış olan Martin Ennals anısına her yıl verilen ödüle layık görülen İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'e 9 Mayıs Perşembe günü ödülü takdim edilecek.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin’e Martin Ennals 2019 Ödülü, 9 Mayıs Perşembe günü Ankara’da düzenlenecek törenle verilecek. Törene, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Genel Başkanı Dimitris Christopoulos, Frontline Defenders Genel Direktör Yardımcısı Andrea Rocca ve Martin Ennals Ödülü koordinatörü Michael Kambatta katılacak.

Eren Keskin, 13 Şubat 2019’da İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan törene, hakkındaki yurtdışına çıkma yasağı nedeniyle katılamamıştı. Bu nedenle Ankara’da organize edilen ödül töreni, 9 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 19.00’da İHD Genel Merkezinde düzenlenecek. Ödül, Uluslararası Af Örgütü’nün 1968 ile 1980 yılları arasında Genel Sekreterliği’ni yapmış olan Martin Ennals anısına 1994 yılından bu yana her yıl veriliyor. Keskin bu yılki üç finalistinden biriydi. Bu yılki ödülün birincisi Papua Yeni Gine’den Abdul Aziz Muhamat olmuştu. Eren Keskin, 2013 ile 2016 yılları arasında genel yayın yönetmenliğini yaptığı ve 2016 yılında kapatılan Özgür Gündem gazetesine karşı yürütülen dava da dahil olmak üzere toplam 143 davadan yargılanıyor ve “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Türk ulusunu aşağılama” suçlarından hapsi isteniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri