'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk'a 14 yıl hapis

IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu ileri sürülen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk ve 6 sanık hakkında Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı.

IŞİD’in Türkiye sorumlusu olduğu ileri sürülen ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk ve 6 sanık hakkında Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada karar çıktı.

Habertürk’ten Ramiz Kaan Oktar’ın haberine göre, mahkeme heyeti, yaklaşık 1 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bayancuk’a “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 12 yıl 6 ay ile “terör örgütü propagandası” suçundan ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Halis Bayancuk’un da bulunduğu 7 sanığın, şartlar oluşmadığından ve yeterli delil elde edilemediğinden” “anayasayı ihlal suçundan” beraatine hükmetti. Heyet, örgüt propagandası suçundan verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri