Dünya Kupası'nda günün programı: Liderler yarı final için ter dökecek

Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları başlıyor. Gruplarını lider olarak tamamlayan 4 takım yarı final mücadelesi verecek.

2018 Dünya Kupası’nda çeyrek final maçları bugün başlıyor. Uruguay-Fransa maçı, saat 17.00’de; Brezilya-Belçika maçı da saat 21.00’de başlayacak.

Günün ilk maçında Uruguay ve Fransa karşı karşıya gelecek. Nizhny Novgorod Stadyumu’nda oynanacak müsabaka, saat 17.00’de başlayacak.

Uruguay, A Grubu’ndaki rakipleri ev sahibi Rusya, Suud Arabistan ve Mısır’ı mağlup ederek, bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Avrupa Şampiyonu Portekiz’le eşleyen Uruguay, çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.

C Grubu’nu 7 puanla lider olarak tamamlayan Fransa ise bir üst turda, turnuvanın favorilerinden Arjantin’le karşı karşıya geldi. Maçı, 4-3 kazanan Fransa, çeyrek finale yükseldi.

BELÇİKA, 2-0 GERİDEN GELİP ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Günün ikinci maçında ise Brezilya ve Belçika, yarı final için mücadele edecek. Kazan Arena’da oynanacak maç, saat 21.00’de başlayacak.

E Grubu’nda yer alan Brezilya, 7 puan topladı ve birinci olarak son 16 turuna yükseldi. Meksika’yı 2-0’la geçen Brezilya çeyrek finale çıktı.

G Grubu’nda 3’te 3 yapan Belçika, son 16 turunda Japonya ile mücadele etti. 52’inci dakikada 2-0 geriye düşen Belçika, 74’üncü dakikada beraberliği yakaladı. 90+3’üncü dakikada Japonya ağlarını havalandıran Nacer Chadli, Belçika’yı çeyrek finale taşıdı.

İki çeyrek final mücadelesinin galibi olanlar, yarı finalde karşı karşıya gelecek. Maçlar TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri