Dokunulmazlık görüşmelerinde ilk tur oylaması sona erdi

138 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için gerekli anayasa değişikliğine ilişkin görüşmelerde ilk tur oylaması sona erdi. “Maddeler üzerine geçilsin mi?”oylaması 348 “Evet” ile kabul edildi.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını düzenleyen 83. Madde’nin değişmesi için AKP’nin verdiği değişiklik teklifi bugün görüşülmeye başlandı.

Teklifin geneli üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerine geçilmesi için gizli oylamaya geçildi. Saat 20.09 itibarıyla oy verme işlemi de tamamlandı, sayım yapıldı. Buna göre; hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 348 oyla kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’ndaki ilk oylamanın sonuçları şöyle:

Evet: 348

Hayır: 155

Geçersiz: 25

Çekimser: 8

2’inci tur Cuma günü

Referandumsuz anayasa değişikliği için oylamada 367 “Evet” oyu çıkması gerekiyor. En az 330 “Evet” oyu çıkması durumundaysa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan değişikliği referanduma götürebilecek. İkinci tur görüşmeleri için ise Genel Kurul 20 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da toplanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri