Doğal gaz çalışmalarında ana hatlar tamamlandı, bazı bölgelere kademeli gaz verilecek

Yüksekova’da ihaleye konu olan doğalgaz ana hatlarının yüzde 95’i tamamlanırken, iki hafta içinde belirli bölgelerde kademeli olarak gaz verilmeye başlanacak.

Yüksekova’da Akmercan Şirketi tarafından yürütülen doğalgaz altyapı çalışmaları devam ediyor. Akmercan Şirketi yetkilileri, ihaleye konu olan ana hat çalışmalarının yüzde 95’inin tamamlandığını belirterek, iki hafta içerisinde belirli bölgelere doğalgaz verilmeye başlanacağını duyurdu. Gaz verme işlemlerinin ise kademeli ve kontrollü şekilde ilerleyeceği açıklandı.

Yetkililer, çalışmalar kapsamında iki adet bölge regülatörü kurulduğunu bildirdi. Bu regülatörlerden biri ilçe merkezindeki Kültür Sanat Caddesi’nde, diğeri ise Pizok TOKİ konutları bölgesinde yer alıyor. Yaklaşık 3 bine yakın abonelik işleminin de gerçekleştirildiği belirtildi.

Bugün itibariyle Özgürlük Meydanı çevresinde kazı ve boru döşeme çalışmaları sürerken, Kültür Sanat Caddesi’nde vana ve hat bağlantı işlemleri yapıldı. Çalışmalar kapsamında 6 adet vana yerleştirildi. Akmercan yetkilileri, çelik hatların gazlanmasının ardından iki hafta içerisinde belirli bölgelere doğalgaz verilmesinin planlandığını aktardı.

Akmercan yetkilileri, doğalgaz verme işlemlerinin kademeli şekilde ilerleyeceğini belirterek, vatandaşlardan çalışmalar süresince anlayış ve hoşgörü göstermelerini istedi. Ayrıca kazı yapılmadan önce 187 acil irtibat numarasının aranması gerektiğini hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri