DEM Parti’den gözaltı ve erişim engellerine tepki

DEM Parti, hak savunucuları, gazeteciler, yazarlar ve akademisyenlerin sosyal medya hesaplarına getirilen erişim engelleri ile çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

DEM Parti, Türkiye’nin barış ve demokratik çözümü tartıştığı bir dönemde farklı kesimlerin hedef gösterilmesini ve demokratik alanın daraltılmasını eleştirdi.

Partinin X hesabından yapılan açıklamada, siyasetçilerin, hak savunucularının, gazetecilerin, yazarların ve akademisyenlerin sesinin kısılmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Açıklamada, dün hak savunucuları, gazeteciler, yazarlar ve Barış Akademisyenlerinin sosyal medya hesaplarına getirilen erişim engellerinin ardından bugün SYKP Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz, ESP üyeleri ve çok sayıda kişinin gözaltına alınmasının tabloyu ağırlaştırdığı ifade edildi.

DEM Parti açıklamasında “İktidara bir kez daha hatırlatıyoruz: Barış ve Demokratik Toplum Sürecinin bir yandan barıştan söz edip diğer yandan demokratik alanı daraltarak yürütülmesi toplum nezdinde inandırıcı ve güven verici olmaz. Barışın dili ile baskının pratiği yan yana duramaz. ” denildi.

Açıklamada, 86 milyon yurttaşın barış ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye için daha fazla hukuk, demokrasi ve özgürlük gerektiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri