Dem Parti Eş Genel Başkanlarından Cumhuriyetin 102. yılı mesajı

Dem Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Cumhuriyetin 102. yılı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda demokrasi, barış ve eşit yurttaşlık vurgusu yaptı.

Dem Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı.

Bakırhan: Cumhuriyet herkesindir

Tuncer Bakırhan mesajında, Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil, “nasıl birlikte yaşarız?” sorusuna verilmiş tarihi bir cevap olduğunu belirtti. Bakırhan, “Bugün, ikinci yüzyılın eşiğinde aynı soru önümüzde durmaktadır. Cumhuriyet herkesindir, herkes kendini içinde görürse amacına ulaşır. Bundan ötürü diyoruz ki: Demokrasi ile Cumhuriyeti barıştırmalı, yurttaşı aktif bir özne olarak tanımalıyız. Farklılıklarımızı ve ortak tarihimizi zenginlik görerek demokratik bir cumhuriyeti inşa etmeliyiz. Cumhuriyetin 102. yılını, barış ve demokrasi ile taçlandırma sorumluluğu hepimizindir.” ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları: Yolumuz barışın yoludur

Tülay Hatimoğulları ise mesajında, toplumsal barış ve demokratikleşme vurgusu yaparak, “Toplumsal barışın olmadığı yerde demokrasi, demokratikleşmenin olmadığı yerde Cumhuriyet eksik kalmıştır. 102. yılda bu hakikat ertelenemez. Türkiye’deki tüm halklar ve inançlar ortak yaşamın eşit paydaşlarıdır. 1 Ekim'de başlayan barış süreci, bizlere Demokratik Cumhuriyeti birlikte inşa etme fırsatı sunuyor.” dedi.

Hatimoğulları, Kürt meselesine de değinerek, “Bu bağlamda Kürt meselesini güvenlik kalıbından çıkarıp tam hak ve katılım temelinde demokratik müzakereyle çözme zamanıdır. Tüm halklar ve inançlar, işçiler ve emekçiler, yoksullar, engelliler, kadınlar, gençler ve doğa savunucuları için bu fırsatı birlikte değerlendirelim. Yolumuz barışın yoludur. Yasakların değil, özgürlüklerin; çatışmanın değil, müzakerenin Türkiye’sini inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. İkinci yüzyılımız; eşitlik, adalet ve özgürlük üzerine yükselirse geleceği kazanabiliriz.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri