Davutoğlu: 11 gözaltı söz konusu

İbni Sina Hastanesi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara gerçekleşen patlamaya ilişkin 11 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara patlamasında yaralanan yurttaşları ziyaret ettiği İbni Sina Hastanesi önünde açıklama yaptı. Patlamaya ilişkin araştırma sürecinin devam ettiğini belirten Davutoğlu, “35 cenazemizin kimliği tespit edildi. 34'ü ailelerine teslim edildi. DNA çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor" dedi.

Davutoğlu, patlamaya ilişkin 11 ayrı gözaltının da olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin ise Davutoğlu şunları aktardı: “Bugünler siyasiler için de imtihan günleridir. Kim bu acıları siyasi hesaba tahvil etmek isterse, kim bu acılar üzerinden siyasi bir hesap görmek isterse millet karşısında hesap vermek zorunda kalır. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bir ideoloji, şu veya bu siyasi görüş meselesi de değildir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir." 

Patlamayı gerçekleştiren kişinin kimliğine ilişkin de kesinleşmiş bulgular olduğunu iddia eden Davutoğlu, “Araştırmalar tamamlandığında bu hususu çok daha net ifade edebileceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri