CHP'den referandum yorumu: Toprak bütünlüğünün ihlalidir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın Adalet Kurultayı’nın yapıldığı alanda alkol tüketildiği iddiasına CHP’den yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Kurultayı kamp alanında basın toplantısı düzenledi. Kurultaya büyük ilgi olduğunu, ilk gün 30 bin kişinin katıldığını söyleyen Tezcan, Beklediğimizin üstünde bir ilgi görmesi bizi memnun ediyor” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın sosyal medya hesabından Şehitlik’te içki içildiğine dair paylaşımlar yaptığına da dikkat çeken Tezcan, “Gerçek olup olmadığı belli olmayan bir görüntüyü paylaşarak bu güzel buluşmaya çamur atma telaşı içindeler” dedi.

Gezi eylemleri sırasındaki camide içki tartışmalarını hatırlatan Tezcan şunları söyledi:

“Aynı dil ve üslupla aynı iftiralarla Adalet Kurultayı’nı karalama içindeler. Biz adaleti konuştukça, bu kadar güçlü bir Adalet Kurultayı yaptıkça onlar sarhoş oluyor. Bizim adalet sözümüz onları sarhoş ediyor demek. Görüntüleri ben de izledim. Bu alan içinde böyle bir girişime bizim müsaade etmemiz, es geçmemiz, görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. Sabaha karşı birçok güvenlik görevlisi alanı tarıyor. Sabah çöplerin dahi tarandığı, şehitlerimize yakışmayacak tutum içine girilmemesi konusunda hassasiyet içindeyiz. Ancak bütün buna rağmen varlığı iddia edilen, bizim görmediğimiz bu tür görüntülerin kesin olduğu konusunda kanaat sahibi ise o zaman şu şüphe kuvvetli bir şüphe haline geliyor, demek birileri planlı olarak bir şeyleri buraya soktular. Şehitlerin mekanında kimse içki içemez, buna da müsaade etmeyiz. Bunu her şeye rağmen birileri yapıyorsa bu en büyük ahlaksızlıktır. Ama ortada böyle bir şey yokken böyle bir şey varmış gibi yeni bir yalan üzerinden Adalet Kurultayı’nı itibarsızlaştırmaya çalışanlar varsa bu da ondan daha büyük bir ahlaksızlıktır.”

REFERANDUM TARIŞMASI

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı arasındaki referandum polemiğiyle ilgili soru üzerine ise Tezcan şunları söyledi:

“Kuzey Irak’ta tutumumuz açıktır. Kuzey Irak’ta bağımsızlık, ayrı devlet kurma referandumu Kuzey Irak’ın toprak bütünlüğünün ihlalidir. Kuzey Irak’ın toprak bütünlüğü bölge istikrarı açısından önemlidir. Türkiye’nin istikrarı açısından önemlidir. İktidar bugüne kadar dış politikasında içeride şahin görünüp dışarıdaki ilişkiler ne ise durumu idare etme politikası yürütüyor. Bu da ciddi açmazlara sokuyor. İkircikli politika nedeniyle dış politika bugünkü durumuna gelmiştir. Referandum döneminde birlikte hareket ettiği MHP ile ihtilaf, muhtemeldir ki bu ikircikli tutumdan kaynaklanan ihtilaftır. Çözmek onlara düşer.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri