Çavuşoğlu: Fransız Bakan'ın 'siyasi oyun' ifadesi terbiyesizlik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle dinlemelerin verilmediğini öne süren Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ı eleştirdi. Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi terbiyesizliktir"diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarının verilmediğini söyleyen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’a tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, “Böyle bir ithamda bulunması düşündürücü, acaba bu cinayeti kapatmaya mı çalışıyorlar? Fransız bakan doğru söylemiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarını Suudi Arabistan, ABD, Fransa, Kanada, Almanya ve İngiltere’ye verdiklerini söylemişti. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise kayıtların verilmediğini öne sürmüştü.

Fransız Dışişleri Bakanı ile sürekli görüştüklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Doğruları söylemiyor. Bir dışişleri bakanının istihbari konularla ilgili, bilgi paylaşımıyla ilgili her zaman, farklı ülkelerde farklı sistemler var, haberi olmayabilir. Fakat ben biliyorum ki 24 Ekim’de bizim istihbaratımız, elimizdeki tüm bilgiler Fransız istihbaratına onların talebi üzerine verilmiştir” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi terbiyesizliktir” diyen Çavuşoğlu, “Bunlar yakında Suudi Arabistan’ın bile kabul ettiği Kaşıkçı cinayetini kabul ederlerse kimse şaşırmasın. Paranın gözü kör olsun. Yakında bu ülkeler cinayeti bile inkar edebilirler” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri