Büyükçay Deresi’nde biriken atıklar kötü görüntü oluşturuyor

Yüksekova’da birçok mahallenin içinden geçen Büyükçay Deresi’nde biriken atıklar ve yeşeren bitkiler, hem çevre kirliliğine hem de kötü koku ve sinek sorununa neden oluyor.

Yüksekova’nın merkezinden geçen Büyükçay Deresi, çevreye gelişi güzel atılan atıklar nedeniyle kirleniyor. İlçenin farklı mahallelerinden geçen dere, özellikle yaz aylarında ortaya çıkan koku ve sineklerle birlikte çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Cengiz Topel Caddesi boyunca uzanan kısımlarda plastik atıklar, poşetler ve evsel çöpler dikkat çekerken, derenin bazı noktalarında suyun akışı durma noktasına geldi. Dere kenarında çıkan çimler ise sineklerin üremesine zemin hazırlıyor.

Mahalle sakinleri, hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de oluşan sinek ve kokulara karşı önlem alınmasını istiyor. Vatandaşlardan Savaş Ören, “Yüksekova dere ıslahına atılan gelişi güzel çöplerin doğamızı tahrip eden ve akar sularımızda yaşayan balıkların yaşam alanlarına yapılan bu çirkin yaklaşımların bir an önce sonlanması ve bu kapsamda yetkililerin sıkı denetimlerden geçirmelerini ve caydırıcı cezai işlemlerin yürürlüğe koymalarını arzuluyoruz” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri