Bianet Proje Danışmanı Mater: Kararı protesto ediyorum

Aralarında bianet’in bulunduğu 136 adrese erişim engeli kararını kabul etmediklerini belirten Gazeteci ve Yazar Nadire Mater, “Kararı protesto ediyorum” dedi.

Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aynı gün 136 adresin erişiminin engellenmesine karar verdi. Erişimin engellenmesi kararı verilen URL adresleri arasında Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest adreslerinin yanı sıra haber portalları da yer alıyor. Kararda yer alan adreslerden biri de bianet.org. Ancak mahkeme, bianet’in hangi haberiyle ilgili erişimin engellendiğini belirtmezken, mahkemenin bu gerekçesiz kararı ile Kasım 2000’den bu yana yayın yapan bianet’teki en az 200 bin habere erişim engelleniyor. Bianet Proje Danışmanı ve Gazeteci-Yazar Nadire Mater, mahkeme tarafından verilen kararı eleştirdi.

MATER: PROTESTO EDİYORUM

Kararı kabul etmediklerini belirten Mater, birçok siteye erişim engeli kararı alındığını hatırlatarak, Türkiye’de bunun ilk kez olmadığını ifade etti. 

Mater şunları söyledi: “Bu tür kararlar haber yapmamıza engel olmayacak. Ne kadar kaçarsak kaçalım haber varsa o haberleşir. Hem sitelere hem de sosyal medya hesaplarına engel gelmiş durumda. Dolayısıyla verilen karar kabul edilemez. Bu kararı protesto ediyorum ama hiç de şaşırmıyorum. Sonuçta biz işimize devam edeceğiz. Şu ana kadar süren bir dayanışma var. Biz de bunun içinde olduk.  Şu ana kadar yapılmış itirazlarda hiçbir pozitif bir cevap alınmış değil. Devamında Anayasa Mahkemesine gitme hakkı var. Tabi uzun bir süreç anlamına geliyor. Diğer başvurularımız halen AYM’de bekliyor. Karar dönmezse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri