‘Beyaz Toros’ baskılı tişörtlere tepki: DEM Parti’den 6 bakanlığa soru önergesi

DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, e-ticaret sitelerinde “Beyaz Toros” ve “Bozkurt” sembolleriyle satışa sunulan tişörtlere tepki göstererek 6 bakanlığa soru önergesi verdi.

Trendyol ve Hepsiburada gibi e-ticaret platformlarında, ‘Ötüken Online’ adlı bir satıcının “Toros severlere özel” başlığıyla satışa sunduğu tişörtler tepki çekti.

Üzerinde “Beyaz Toros”, “Bozkurt işareti” ve “On yedi bin kişi bir beyaz torosa nasıl sığar?” ifadeleri bulunan tişörtlerin satışa sunulmasına yönelik eleştiriler artarken, DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Aslan, Adalet, İçişleri, Kültür ve Turizm, Millî Eğitim, Ticaret ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarına kapsamlı soru önergeleri verdi.

Milletvekili Aslan, yaptığı açıklamada “Beyaz Toros yalnızca bir araç değildir; bu ülkenin hafızasında zorla kaybedilenlerin, faili meçhul cinayetlerin, cezasızlığın simgesidir. Bu sembolün ticarileştirilmesi, travmatik bir geçmişin nefret söylemi üzerinden yeniden üretimidir” ifadelerini kullandı.

“Asıl mesele bir tişört değil, bir toplumun kendi geçmişine bakma cesaretidir.” diyen Aslan, “Travmanın pazarlanmasına, nefretin estetiğine, cezasızlığın normalleşmesine izin vermeyeceğiz.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Aslan’ın soru önergeleriyle, söz konusu ürünlerin satışına izin verilmesi ve denetim süreçlerinin nasıl yürütüldüğünün araştırılması istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri