Bekaroğlu: Yıldırım açlık grevinin bitmesini istiyor Soylu engelliyor

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin bitirilmesi için uğraştıklarını belirten Mehmet Bekaroğlu: İçişleri Bakanı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça konusunu kişisel mesele haline getirmiş.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça hakkında dikkat çekici bir iddia ileri sürdü. Gülmen ve Özakça’nın, “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle başlattıkları açlık grevinde 260 günün geride kaldığını hatırlatan Bekaroğlu, “Başbakan Binali Yıldırım, açlık grevinin bitirilmesini istiyor ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı etkiliyor” dedi.

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Bekaroğlu, Soylu’nun açlık grevi konusunu “kişiselleştirdiğini” öne sürdü. Bekaroğlu, şunları söyledi, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuyla ilgili, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile, Başbakan’la görüşmeye devam ediyoruz. Temaslar Saray’a kadar devam ediyor. İçişleri Bakanı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça konusunu kişisel mesele haline getirmiş. Cumhurbaşkanı’nı etkilemekte. Başbakan ve diğerleri bu işin bitmesine gerektiğine inanıyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri