Başkale'de sel evleri yuttu

Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç (xaşkan) köyü ve mezralarında meydana gelen selde 7 ev tamamen sele kapılarak yerle bir oldu.

Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç (xaşkan) köyü ve mezralarında son bir haftada meydana gelen yoğun yağışlardan sonra 3. kez sel meydana geldi. Meydana gelen sel felaketinden 7 ev ve evdeki bütün malzemeler sel sularına kapıldı. Sel felaketinden sonra, Başkale Kaymakamlığı tarafından oluşturulan kriz masası, selin meydana geldiği köy ve mezralarında inceleme yapmak için bölgeye hareket etti.

KRİZ MASASI, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Evlerinin sel sularına kapıldığını belirten köylüler şu açıklamalarda bulundular. “Selden sonra evlerimiz tamamen sel sularına kapıldı, evdeki bütün eşyalarımız gidince şuan giymek için bile elbisemiz kaldı, çocuklarımızı köyde evleri zarar görmeyen köylülerin evlerinde barındırmaya çalışıyoruz, ama bu böyle nereye kadar devam edecek yetkililerin bu sorunumuza en kısa zaman içinde bir çözüm bulmasını talep ediyoruz” dediler. Evleri sel suları altında kalan kadınlar, evlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışırken, selden kurtardıkları ev eşyalarını ise derede yıkayarak temizlemeye çalışıyorlar.

KÖYLÜLER SUSSUZ KALDI

Köyde bulunan su şebekelerinin sel sularına kapılmasından sonra köyde şuan su bulunmuyor, köylü kadınlar su için köyün dışında bulunan ve 2 kilometre uzakta bulunan su kaynaklarından kendi çabalarıyla su taşımak zorunda kalıyorlar. Köyde elektrik direkleri kırıldığı için köye 4 gündür halen elektrik verilemedi. Köyün kadınları elektrik olmadığı çocuklarının gece korkudan sürekli ağladıklarını ve huzursuz olduklarını belirttiler.

Esenyamaç köyü ve mezralarında meydana gelen sel felaketinden sonra hükümet yetkililerinin bu köye en kısa zamanda gerekli yardımları yapması bekleniliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri