Başika ve Musul arasındaki anayol kontrol altına alındı

Başika cephesindeki ilerleyişlerini devam ettiren peşmerge güçleri, Başika ve Musul arasındaki anayolu kontrol altına alırken, Irak ordusu Giyare'nin kuzeyinde 10 kilometre ilerledi.

Musul'un kurtarılması operasyonu 7'nci gününde devam ediyor. Bugün sabahın erken saatlerinde Başika'da üç koldan operasyon başlatan peşmerge güçleri, Başika ile Musul arasındaki anayolu kontrol altına aldı. 

Öte yandan operasyona ilişkin RojNews haber ajansına bilgi veren YNK Maxmur Komitesi Sorumlusu Reşad Gelali, Giyare bölgesinde koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombardımanlarının da devam ettiğini ifade etti.

Irak Ordusu'nun Giyare'nin kuzeyinde 10 kilometre ilerlediğini belirten Gelali, "Bugün büyük bir hareketlilik var ve Irak Ordusu sürekli olarak ilerleyişini sürdürüyor" dedi.

CARTER, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Ö te yandan Hewler'de tamasları sürdüren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Selahaddin'de makamı bulunan KDP Lideri Mesut Barzani başkanlığındaki heyetle görüştü. Görüşmeden sonra Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Carter'in gerek Bağdat gerekse de Kürdistan bölgesi yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Musul'un kurtarılması operasyonu çerçevesinde Irak ordusu ve Kürt güçleri arasındaki yakalanan uyumdan memnuniyetini dile getirdiği belirtildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri