Bakan Kasapoğlu Hakkari'de: Bu güzel şehir güçlü potansiyele sahip

Hakkari Kent Parkı'nda düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışlarının açılış programına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'nin artık kardeşliğin, sevginin ve birliğin mesajını verdiğini söyledi.

Yarınların çok güçlü sporcu ve gençlerinin Hakkari'de yetişeceğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bizler el birliğiyle de bu güzel tablonun daha güçlü olması için destek vereceğiz. Bu güzel şehir çok serin bir coğrafyaya, güçlü potansiyele sahip. Bugüne kadar bazı engeller çıktı. Hamdolsun o engelleri bugün aştık. İnşallah bundan sonra buradan her alanda, raftingi, satrancı, futbolu, cimnastiği, atletizmiyle, kayağıyla güçlü sporcular çıkaracağız." diye konuştu.

Hakkari'de de hizmet çıtasını yükseltmek için el birliğiyle çalıştıklarını ifade eden Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Hakkari ve ilçelerinde havuzlarımız bir bir yükselecek. 'Yüzme bilmeyen kalmasın' diyoruz. Hakkari ve ilçelerindeki havuzlarımız bu anlamda en iyi hizmeti verecek. Gençlik merkezlerimizde sizleri yarınlara daha güçlü hazırlayacağız. Bilimde, sanatta, her alanda güçlü gençlerimiz var. Bu tertemiz gençlerimizi inşallah yarınlara daha güçlü hazırlayacağız. Haluk Dursun hocamızın tabiriyle Hakkari'nin kuzularını, Şemdinli'nin, Çukurca'nın, Yüksekova'nın, Fırat'ın, Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak adına buradayız."

Şanlı bayrağı sadece Türkiye'de değil dünyanın her bir yanında gururla dalgalandıracak şampiyonları yetiştireceklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Milletimizin aydınlık yarınlara olan o güçlü yürüyüşü daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bizim mesajımız barış, sevgi mesajı, bizim mesajımız şefkatin, merhametin mesajı. O yüzden bugün buradayız. Spor bu mesajları ortaya koymanın en güçlü unsurlarından biri. Zap Suyu'nda rafting şampiyonası ilk kez düzenleniyor. Emeği olan herkesi gönülden kutluyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yapılacak yatırımlarla Hakkari'yi kış turizminin destinasyon merkezlerinden biri haline getireceklerini kaydetti.

Rengi Hakkari Sanat Topluluğu'nun gösteri yaptığı programda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da Kürtçe ve Türkçe şarkı seslendirdi.

Hakkari, 400'ü aşkın sporcuyu ağırlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi ve Türkiye Rafting Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışları, 30 Ekim'de sona erecek.

"Hakkari'de hayat var, gelin bu hayatı yaşayın" sloganıyla organizasyona ilk kez ev sahipliği yapan Hakkari, 400'ü aşkın sporcuyu ağırlıyor. Katılımcılar, üç gün boyunca açık yaş kadın, açık yaş erkek ve karma mix kategorilerinde Nehir İnişi, Slalom ve RX disiplinlerinde birbirlerine üstünlük sağlamak için Zap Suyu'nda yarışacak. Üç disiplin sonucunda alınan puanlar, genel klasmanı belirleyecek.

Şampiyonanın ilk etabı, 7-11 Ekim tarihlerinde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Habur Çayı'nda yapılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri