Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayet

HDP'ye yönelik saldırıyı CHP, EMEP, SOL Parti, Halkevleri kınadı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınadı. Özel, sosyal medya hesabından, "Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasına yapılan saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet diliyor, partisine ve ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Azmettiricisini hepimizin bildiği siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız" dedi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, "HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız" dedi.

SOL PARTİ: KARDEŞLİK İÇİN OMUZ OMUZA

SOL Parti’den yapılan açıklamada, “Bu saldırı, HDP’yi hedef gösteren nefret ve düşmanlık dilinin bir sonucudur. Bir arada yaşamı tahrip eden etnik ayrıştırmaya, baskı ve saldırılara karşı kardeşlik için omuz omuza" denildi.

EMEP: ALÇAKÇA BİR PROVOKASYON

Yaşanan saldırı ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz şunları söyledi:

"HDP İzmir İl Örgütüne yapılan silahlı saldırı alçakça bir provokasyondur. Katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı #HDP üzerinden muhalefeti sindirme kampanyasından bağımsız değildir. Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur. Dayanışmayı büyütelim!"

HALKEVLERİ: TEK SORUMLU SALDIRGAN DEĞİL, BİLİYORUZ

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttük de, Twitter hesabından açıklama yaparak, “HDP'ye yapılan bu saldırı kabul edilemez. Sorumlular bir an önce hesap vermelidir. Biliyoruz ki tek sorumlu silahlı saldırgan değil, ona bu cesareti veren, Kürt düşmanlığından vazgeçmeyen, HDP'yi hedef haline getirenlerdir. Saldırılara karşı HDP'nin yanındayız. Geçmiş olsun” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri