Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde 10 gün önce Avaşin Deresi’ne düşerek kaybolan 16 yaşındaki İbrahim Neçir Kom’u arama çalışmaları sürüyor.
Geçtiğimiz cumartesi günü öğle saatlerinde dereye düşerek akıntıya kapılan Kom’u bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları, 10. gününde sabahın erken saatlerinde yeniden başladı.
Çalışmalara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), AFAD, JAK timi, dalgıç polisler, UMKE, Kızılay ve Yüksekova Belediyesi itfaiye ekipleri katılıyor. Ekipler, zorlu arazi ve hava koşullarına rağmen koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Ankara’dan gelen 18 kişilik JÖAK ekibi, çamurla kaplı ve debisi yüksek dere yatağında beton ve taş yığınları arasında detaylı aramalar gerçekleştiriyor. Bölgedeki engebeli arazi, güçlü akıntı ve düşük sıcaklıklar, arama faaliyetlerini zorlaştırıyor.