Anneler için polis tutanağı: Cahiller

İstanbul’da açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için eylem yaparken gözaltına alınan ve okuma yazması olmayan 3 anne için polis ifade tutanağına 'cahil' yazdı.

İstanbul’da açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek adına eylem yaparken gözaltına alınan ve okuma yazması olmayan 3 anne için polis tutanağına ‘cahil’ diye yazılmasına tepki geldi.

Geçen Perşembe ve Cuma günü Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önü ve Mısır Çarşısı’nda yaptıkları eylem nedeniyle aralarında gazeteci ve avukatların da olduğu 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 40 kişi dün savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebi ile çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinden Hacı Oğiş sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı.

MA'dan Metin Yoksu’nun haberine göre gözaltındaki bazı anneler için, emniyet müdürlüğünde alınan ifade tutanaklarında, ‘Okuma yazması yok’ ifadesi yerine ‘Cahil’ yazıldığı ortaya çıktı. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarının da hazır bulundukları ifade alma işlemlerinde, tutanaklara okuma yazma bilmeyen 3 tutuklu annesinin eğitim durumuna ilişkin bölüme ‘Cahil’ yazıldı. Avukatlar, konuya dair suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri