AK Partili Yeneroğlu: Yurt dışında gazeteciler ağır sorular sorunca şoke oluyoruz

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, alternatif medyayla ilgili paylaşımda bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu yeni nesil medya platformlarını tebrik ederek, programcı Çağlar Cilara ve Adem Özköse’ye mesaj gönderdi. Bir takipçisinin, kendisini ne zaman bir  programda göreceklerini sorması üzerine ise Yeneroğlu gazetecilerin eleştirel soru soramamasından yakındı.

Yeneroğlu resmi Twitter hesabından paylaşımlarda bulunarak, “Her birisi kendi mecrasında çok sesli Türkiye bilincini güçlendirmekte, kısırlaşma karşısında seslerini yüķseltmekteler. Bu arada Medyascope artık 4. yılını tamamlayarak kurumsallaşmış bir başarı hikayesi. Tebrikler!” ifadelerini kullandı.

‘ELEŞTİREL GAZETECİLİK AMME MENFAATİNE HİZMETTİR’

Bir takipçisi Yeneroğlu’na “Sayın vekilim ne zaman sizi program yaparken göreceğiz” sorusunu yönlendirince milletvekili, “Davet etmiyorlar ki… Gıcık sorular soruyorlar. Sorun gazetecilerde, bende değil yani.. Şöyle ‘İstediğimiz gibi sorular sorun’ diyoruz, olmaz diyorlar. Malum siyasetçileri alıştırdılar, artık eleştirel sorulara tahammül edemiyoruz. Sonra yurt dışında gazeteciler ağır sorular sorunca şok oluyoruz. Kültür şoku yani… Yabancı gazetecilere de, arkadaşlar lütfen eleştirel sorular sormayın diyorum, ama takan yok.. Dolayısıyla artık kimseyle konuşmuyoruz… Geçen bir TV programında reklam aralarında moderatör arkadaş ‘Şu soruları soracağım’ diyor, ancak yayında sormayınca, ‘Hayrola niye sormuyorsunuz’ diyorum, ‘Beni ne işimden edeceksiniz’ diyor. Maalesef bu haldeyiz. Oysa özgür ve eleştirel gazetecilik amme menfaatine hizmettir…” diye belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri