AK Parti: Bize göre İstanbul'da Yıldırım kazandı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, kendi ellerindeki sonuçlarla YSK sonuçlarının farklı olduğunu belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre İstanbul’da seçimi Millet İttifakı’nın Adayı Ekrem İmamoğlu kazanmasına rağmen, AK Parti’den farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ankara’nın ardından İstanbul’da da AK Parti sonuçlara itiraz edeceğini duyurdu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, usulsüzlük olduğunu iddia ettiği bazı tutanakları göstererek “İstanbul’da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden elimizde fazlasıyla mevcut” dedi.

Şenocak, düzenlediği basın toplantısıyla, İstanbul’daki seçime ilişkin şunları söyledi:

“Biz her seçimde kendi verilerimize dayanarak sonucu ilan ettik. Bugüne kadar resmi sonuçlarla örtüştüğünü gördük. 15 seçim tecrübemizde ilk defa bizim sistemimizde böyle bir farkla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın iradesinin bir oy dahi olsa sandık sonucuna eksiksiz yansıması amacımız.

Örneğin ilk oy tasnifi esnasında (elindeki tutanağı göstererek) bu sandık cetvelinde 131 oy alıyor. Dosya numarası 1312’dir. Tüm işlemler bittikten sonra hazırlanan bir tutanakta Binali Yıldırım’ın aldığı oy İmamoğlu’na yazılmış görünüyor. Binali Yıldırım’a yazılmış tek oy var. Başka bir tutanakta 201 oy almış görünüyor. 2004 nolu sayım döküm cetveli. Sandık sonuç tutanağında yine Ekrem İmamoğlu’na yazılıyor. Binali Yıldırım’ın oyu burada da bir.

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Teşkilatlarımız dün geceden beri teyakkuz halinde hiç uyumadan tüm verileri tekrar gözden geçiriyorlar. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, İstanbul’da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden emin olun elimizde fazlasıyla mevcut.

Ayrıca 309 bin geçersiz oyla karşı karşıyayız. Bunun bir bölümü İstanbul’da kazandığımız 25 ilçeye ait. Burada partimiz bir haksızlıkla karşı karşıyadır.

İSPAT ETMEYE HAZIRIZ

10 milyon 560 bin 603 seçmenin olduğu İstanbul’da elbette bindelik oranda sonucun belirlenecek olması tespit ettiğimiz usülsüzlükleri daha da önemli hale getirmektedir. Biz demokrasiye inanan bu uğurda bedeller ödemiş bir partiyiz. Tüm partileri YSK’nın kesin sonuçlarını olgunlukla beklemeye davet ediyoruz.

Biz başkaları gibi her seçim döneminde mızmızlananlardan olmadık. Kimse bizim seçmenimizin iradesini korumamıza farklı anlamla yüklemesin. Biz sahadaki binlerce görevlimize ve elimizdeki verilere güveniyoruz. Usulsüzlükleri ispat etmeye hazırız. İstanbul’daki sonuç bize göre AK Parti ve Sayın Binali Yıldırım’dır. Sonuç ne olursa olsun saygı gösterecek ve milletimizin tercihi başımızın üzerinde diyeceğiz. Tüm itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra elbette aslolan YSK’nın kesin sonuçlarıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri