Ağrı'da 79 bin seçmen sandık başına çağrıldı

Ağrı'da AKP'nin müdahaleleri sonucu iptal edilen 30 Mart yerel seçimleri, bugün tekrarlanıyor. İl merkezi ve köylerde 79 bin 498 seçmen sandık başına çağrıldı.

AĞRI - Seçmenler bugün saat 07.00'den itibaren 310 sandıkta oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemini çok sayıda BDP ve AKP'li yönetici de yakından takip ediyor. HDP'li vekiller de sandıkların kurulduğu okulları dolaşıyor.

Bu seçimlerde de yine polis şiddeti yaşandı. Sabah saatlerinde BDP müşahitleri Ali Çarboğa ve Mehmet Çarboğa, 100. Yıl Mahallesi'ndeki İsmet Ömer İlköğretim Okulu'na girmek isterken, polisler tarafından engellendi. Engellemeye karşı çıkan BDP müşahitlerini darp eden polis, havaya ateş açtı. Polisler tarafından darp edilen amca çocukları, yüzlerinden aldıkları darbeyle hafif yaralandı. 

Öte yandan her okulda okul müdürünün odasında bir AKP'linin bulunması tepkiye yol açtı. 15 Nisan İlköğretim Okulu'nda AKP'li vekillerin BDP'li müşahitleri sınıflardan çıkartarak, sandık başkanı ve diğer müşahitlerle görüştükleri iddia edildi. Fatih Mahallesi'nde Şeref Yelkaya İlköğretim Okulu'nda AKP'li vekillerin polislerle birlikte, oy kullanmak için gelen seçmenlere baskı kurduğu yönünde de bilgiler geldi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri