Ağrı Dağı'nın Iğdır rotasındaki 1400 ile 1800 rakımlı yaylalarında kovanlarını yerleştiren arıcalar, burada süren 4 aylık sezon ile balcılıktan elde ettikleri gelirle geçimlerini sağlıyorlar. Özellikle Ağrı Dağı’nın florasına hayran kalan arıcılar, bin bir çeşit bitki ve çiçeği bağrında barındıran dağdan ürettikleri organik balın birçok derde deva olduğuna inanıyorlar.
Bal üreticisi Nurettin Güneş, Ağrı Dağı’nın eteklerindeki 1800 metre yüksekliğindeki Alibey köyünde arazi kiraladıklarını ve burada organik bal elde etiklerini belirtti. Dağın eteklerinde yılda 4 ay kaldıklarını anlatan Güneş, Ağrı Dağı'nın florasına ve bitki örtüsüne hayran kaldıklarını anlatarak, "Buranın suyu güzel, havası güzel, bitki çeşidi boldur. Buradaki bitki sayısı çok fazla ve tahmini olarak binden fazla bitki çeşidi var. Arılarımız kekik ve diğer bitkilerden aldığı mineralle organik bal üretiyor" dedi.