ABD'den Erdoğan'a 'El Nusra' cevabı

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Erdoğan'ın El Nusra'ya ilişkin sözlerine yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın El Nusra ile ilgili sözlerine de yanıt verdi.

El Nusra'yı 'terörist örgüt' olarak gördüklerini tekrar eden Kirby, “El Nusra’yı terörist listesinden çıkarmak için kesinlikle hiçbir nedenimiz yok” dedi.

Kirby, “Onlar (El Nusra) BM tarafından terörist grup sınıflandırılmasına alınmış bir örgüt. ABD de onları terörist grup olarak sayıyor ve El Nusra’yı terörist listesinden çıkarmak veya onlara başka bir şekilde davranmamız için hiçbir nedenimiz yok. Onlar ayrıca ateşkesin de bir tarafı değiller.” şeklinde konuştu.

Kirby ayrıca, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasına tepki göstererek gelişmeye dair, “Türkiye’de ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünün meşru yolunu engelleyen rahatsız edici gidişatın bir devamı” vurgusunda bulundu.

Türkiye’ye evrensel değerlere uyma çağrısında bulunan Kirby, bağımsız gazetecilerin gayretlerinin ve farklı seslere izin verilmesinin demokrasileri güçlendirdiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Rusların son zamanlarda Türkiye’nin Suriye ile sınırını kapatması çağrısı hakkındaki soruya ise “Bu sınırı halen geçen yabancı savaşçılar ve malzemeler var mı? Kesinlikle ve bunu biliyoruz. Türkiye ile yakından çalışarak bu duruma daha hakim olmalarına yardım etmeye çalışıyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri