ABD: Kaşıkçı için değerlendirmeler sürüyor

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders: Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda Riyad'a ne yanıt vereceğimize hâlâ karar vermedik. Değerlendirmeler sürüyor.

ABD, Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudi Arabistan’a nasıl bir yanıt verileceğine dair ‘değerlendirmelerin devam ettiğini’ ve Beyaz Saray’ın yakın zamanda atılacak adımları açıklayacağını duyurdu.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders,  ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’in Direktörü Gina Haspel’in Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve ABD’ye dönüşünde Başkan Donald Trump’ı bilgilendirdiğini söyledi. Sanders, gerekli istihbaratın toplandığını ifade ederek “Yönetim şu anda farklı seçenekleri değerlendiriyor” dedi.

Ancak Sanders, CIA Direktörü Haspel’in Türkiye ziyareti sırasında Kaşıkçı’nın öldürülmesinin kanıtı olduğu ileri sürülen ses kaydını dinleyip dinlemediği sorusunu yanıtsız bıraktı.

Suudi Arabistan vatandaşı olan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmüştü. Trump son açıklamalarında Suudi Arabistan hükümetine yüklenerek cinayeti ve sonrasında yaşananları ‘gelmiş geçmiş en kötü örtbas girişimlerinden birisi’ olarak tanımlamıştı. (BBC Türkçe)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DÜNYA Haberleri