3 yeri önce soydu sonra yaktı

Konya'da 17 yaşındaki A.K., bir market ve iki evi hırsızlık yaptıktan sonra yaktığı iddiasıyla tutuklandı.

Konya’da hırsızlık yapıldıktan sonra yakılan yerlerle ilgili soruşturma tamamlandı. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarıni inceleyerek 17 yaşındaki A.K. adlı kişiyi tutukladı.

Konya’daki hırsızlık sonrası son yangın 29 Ekim’de Örnekköy Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, mahallede market işleten Göksel Yıldız, iş yerini kapatıp Konya şehir merkezine gitti. Bir kişi, marketin arka tarafında bulunan demir korkulukları yerinden söküp içeri girdi. Marketten para ve sigara çalan kişi, çıkarken güvenlik kamerasını fark edince iş yerini ateşe verip, kaçtı. Tamamen kullanılamaz hale gelen markette 30 bin liralık zarar oluştu.

Markette inceleme yapan jandarma, şüphelinin hırsızlıktan sabıkası olan A.K. olduğunu belirledi. Poliste 7 farklı suçtan kaydı bulunan ve hakkında daha önce karıştığı 3 hırsızlık olayından dolayı yakalama kararı da olan A.K., Konya kent merkezinde polis tarafından yakalandı. Kadınhanı Jandarma Komutanlığı’na teslim edilen A.K.,  çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aynı mahallede, ağustos ayında iki evden yaklaşık 60 bin lira çalındıktan sonra evlerin ateşe verilmesinin de A.K. tarafından yapıldığı üzerinde duruluyor.

(DHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri