14 noktada oy verme işlemi sona erdi

YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği Ağrı ve Yalova’nın da bulunduğu 14 merkezde seçmenler yeniden sandık başına gitti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 13 yerde seçimlerin iptal etmiş ve Afyonkarahisar Gömü’de ara seçim yapılmasına karar vermişti.

Oy verme işlemi 30 Mart seçimlerinde olduğu gibi Doğu’da 07.00′de Batı’da ise 08.00′de başladı. Oy verme süresi Doğu’da saat 16.00′da, Batı’da ise 17.00′de sona erdi.

Ağrı’da, belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için merkez ile köylerde 79 bin 498 seçmen, 310 sandıkta oy kullanıldı.

Yalova’da seçmen sayısı 75 bin 813 olan kentte, 15 okul ile bir cezaevinde 245 sandık kuruldu.

Oy verme işlemi 30 Mart seçimlerinde olduğu gibi önce Doğu’da bir saat erken (07.oo) başlaması nedeniyle oy verme işlemi 16.oo’da sona erdi. Sandıkların kapandığı Doğu’da oy sayımına başlandı.

Ağrı’da polisler sandık başında

Bir ilkokulda iki Barış ve Demokrasi Partsi (BDP) müşahitini darp eden polis, havaya ateş açtı.

BDP Ağrı Belediye Başkanı Adayı Sırrı Sakık, bu sabah İl Seçim Kurulu’na bir itiraz diklekçesi yazarak, “seçim işleyişinde seçim kurulunun yetkisini kolluğa devrettiğini” söyledi, seçimlerin demokratikliği için alınan “seçim düzeni talimatları kararının” acilen kaldırılmasını istedi.

Batı’da ise oy verme işlemi saat 08.00′de başladı. Burada da oy verme işlemi saat 17.00′de sona erdi.

Yalova’da “Evet” mührü çalındı

Yalova’da Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde okul bahçesinin dışında Adalalet Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’liler arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

15-20 kişinin karıştığı kavgaya okulda görevli polisler müdahale etti. Bir kişiyi yere yatırarak kelepçeleyen polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Yalova Zübeyde Hanım İlkokulu’ndaki 1104 numaralı sandıkta da ‘Evet’ mührünün çalındığı belirtildi. Sandık görevlilerinin bildirmesi üzerine sevk edilen polisler olayla ilgili soruşturma başlatırken, oy verme işlemlerine yedek mühürle devam edildi.

Seçimlerin iptal edildiği ve yinelendiği yerler şöyle:

Bayburt’un Aydıntepe ilçesi,  Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkayabeldesi, Çankırı’nın Şabanözü ilçesi, Aydın’ın Buharkent ilçesi, Tokat’ınYeşilyurt ilçesi, Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesi, Bitlis’inGüroymak ilçesi, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesi, Eskişehir’inMahmudiye ilçesi, Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesi, Niğde’nin merkeze bağlı Bağlama beldesi. Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömübeldesinde ise ara seçim yapılıyor. Gömü’nün yeni düzenlemeyle belediyeliği düşmüş, Ankara 7’nci İdare Mahkemesi’nin  tüzel kişiliğinin devamı yönünde karar vermesi sonrası ara seçime gidilme kararı çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri