1034. Sokak’taki yol çalışması mahalle sakinlerinin itirazları üzerine durduruldu

Yüksekova Güngör Mahallesi 1034 Sokak’ta başlatılan asfaltlama çalışması, vatandaşların itirazları üzerine belediye tarafından durduruldu. Sorunun çözümü için çalışma başlatıldı.

Güngör Mahallesi 1034 Sokak’ta Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan asfaltlama çalışmaları, bazı mahalle sakinlerinin itirazlarına neden oldu. Vatandaşlar, yolun mevcut güzergâhından kaydırılarak kendi arsalarının içine alındığını ileri sürdü.

Mahalle sakinleri, yaklaşık 15 yıl önce belediye ekiplerinin bölgede kumlama çalışması yaptığını ve o dönem çizilen yol projesine göre altyapı ve kanalizasyon hattının oluşturulduğunu belirtti. Vatandaşlar, şimdi başlatılan asfaltlama çalışmasının bu güzergâhın dışına çıktığını ve arsalarına doğru kaydırıldığını iddia etti.

Mahalle sakinlerinden İsmet Tekçe, 15 yıl önce belirlenen güzergâhın korunarak mevcut yolun asfaltlanması gerektiğini söyledi. Aynı sokakta arsası olduğu belirten Sadettin Kaya ise, “15 yıldır bu yolu kullanıyoruz. Tozdan dolayı zaten zorluk çekiyorduk. Daha önce eski yola kanalizasyon hattı döşenmişti. Şimdi o hatlar devre dışı kaldı, yol kaydırıldı” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların itirazları üzerine Yüksekova Belediyesi ekiplerinin, yol çalışmasını geçici olarak durdurduğu ve sorunun çözümü için inceleme başlattığı öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri